Omgaan met IT leveranciers

Hoe ga jij om met je IT leveranciers? Of wellicht moeten we de vraag eerst omdraaien: hoe gaan zij om met jou? De IT leverancier heeft namelijk een zorgplicht jegens jou als afnemer. Hoe ver gaat deze zorgplicht en is deze goed geregeld? En in het geval het misgaat, kun je dan onder de overeenkomst of relatie uit? 

Read more »

Online nudging

Online nudging komt vaker voor dan je denkt en misschien ook wel op jouw website. De Autoriteiten zijn er alert op, dus hoog tijd om hier bewust van te worden. 

Read more »

Sales en Legal: een clash of worlds?

Laatst zaten we bij elkaar met als doel samen een artikel te maken: Micha Brand, een echte Sales man, en Natasja Mertens, al jaren Legal Counsel. Het duurde lang voor we een onderwerp hadden. Dit kwam niet omdat het zo moeilijk was, maar juist omdat we zo verschillend zaken aanvliegen en toch weer veel raakpunten met elkaar hebben. Uiteindelijk bleek dat een goed onderwerp. Dat het goed is dat Sales en Legal meer met elkaar moeten samenwerken, daar zijn we allebei van overtuigd, maar hoe dan en wat leer je dan van elkaar?

Read more »

Privacyverklaringen: wie leest deze nu?

Wanneer je klikt op een privacyverklaring, krijg je vaak een enorme lap tekst te zien waar geen doorkomen aan is. De enige oplossing is maar weer snel wegklikken. Ook zie ik nog te vaak verklaringen die niet meer up-to-date zijn of überhaupt niet kloppen. 

Read more »

Cyberaanvallen aan de orde van de dag

We zien steeds vaker de berichten in het nieuws van een cyberaanval. Het Handelsregister van de Kamer van Koophandel meldde eerder al dat Nederlandse bedrijven per week gemiddeld 294 aanvallen krijgen te verduren en dat een geslaagde hack gemiddeld EUR 67.000 kost (1). 

Read more »

Cookies: echte zijn makkelijker te verteren!

Ze zijn er toch echt al een tijdje, die tekstbestandjes die op de harde schijf van de computer, tablet of smartphone van je bezoeker worden geplaatst op het moment dat deze je website bezoekt. In de praktijk zie ik echter toch nog een heleboel geworstel ermee!  

Read more »

Digitale gegevens op straat - deel 2

Cyberaanvallen: ze komen steeds vaker voor en in verschillende vormen, waarvan de bekendste inmiddels wellicht de ransom-attack is: je computersystemen worden gegijzeld middels ransomware en losgeld wordt geëist.

Read more »

Gegevens weggooien eng?

Er worden ontzettend veel persoonsgegevens bewaard in een bedrijf. Het meest voorkomende argument wat ik altijd hoor is hoe eng het is om gegevens weg te gooien. Stel dat je het nog een keer nodig hebt in de toekomst?  

Read more »