About 

mr. NATASJA MERTENS

(Interim) Legal Counsel Privacy & ICT/ Privacy Officer

Na de masters Nederlands recht en Europees recht te hebben behaald, ben ik direct in het bedrijfsleven begonnen. Na bijna 20 jaar als inhouse bedrijfsjuriste te hebben gewerkt voor verschillende multinationals in diverse sectoren en op vele rechtsgebieden, stelde ik mezelf de vraag of ik nog wel voor één bedrijf wilde blijven werken in vast dienstverband. Ik heb er toen voor gekozen om zelfstandig verder te gaan. 

Ik ben gespecialiseerd in data privacy/ data protection en ICT recht, omdat ik het erg belangrijk vind dat persoonsgegevens in deze steeds verder digitaliserende wereld goed beschermd worden omwille van de personen erachter. Daarnaast is er een nauwe band met ICT-leveranciers. Graag kijk ik naar het hele plaatje.

CIPP/E  en CIPM gecertificeerd.

Vanwege de internationale ervaring werk ik zowel in het Nederlands als Engels.

Visie

Een helikopterview in een bedrijf, de samenwerking met de diverse afdelingen, het onderdeel uitmaken van een projectteam en je adviezen direct vertaald zien in de business: dat zijn facetten die me aanspreken.

Het is enerzijds belangrijk om te verbinden met de mensen - persoonlijke relaties aan te gaan, een team te vormen - om proactief te kunnen optreden. Anderzijds is het belangrijk om te kijken naar het bedrijf - waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe, wat is het product en de marktstrategie. Van belang is hierbij uiteraard ook de achtergrond van een specifieke vraag, een contract of een systeem. Alleen zo wordt het mogelijk praktisch en gericht te adviseren.

Nevenactiviteiten

Medeschrijfster van Lefwijf 3: een boek van en over 50 vrouwen. Stuk voor stuk hebben zij hun eigen indrukwekkende verhaal. Verkrijgbaar in diverse boekhandels.

Samenwerkingen

Elegance Legal werkt samen met MoreTimer, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sustainable logictics, logistics procurement en sustainable procurement.

 

Moretimer supports companies in generating real and sustainable savings in logistics. The services include strategic advice, coaching, training and procurement outsourcing, taking over procurement activities in the area of logistics: road and intermodal transport, warehousing, seafreight, airfreight, control tower functions, pallets and material handling equipment. With our self-developed models, specialized tools and extensive people network, solid reductions in Total-Costs-of-Ownership and CO2 emissions have been achieved in the past, proving the value of our approach.