About 

mr. NATASJA MERTENS

(Interim) Legal Consultant/ Data Privacy Expert

Na de masters Nederlands recht en Europees recht te hebben behaald, ben ik direct in het bedrijfsleven begonnen. Na bijna 20 jaar als inhouse bedrijfsjuriste te hebben gewerkt voor verschillende multinationals in diverse sectoren en op vele rechtsgebieden, stelde ik mezelf de vraag of ik voor één bedrijf wilde blijven werken in vast dienstverband of alleen verder wilde gaan. De veelzijdigheid en zelfstandigheid van een zzp-er sprak en spreekt me namelijk enorm aan.

Ik ben gespecialiseerd in data privacy en data protection, omdat ik het erg belangrijk vind dat gegevens van eenieder in deze digitale wereld goed beschermd worden omwille van de personen erachter. Daarnaast is er een nauwe band met ICT contracten, allerhande commerciële contracten en overige rechtsgebieden.

CIPP/E gecertificeerd.

Vanwege de internationale ervaring werk ik zowel in het Nederlands als Engels.

VISIE

Een helikopterview in een bedrijf, de samenwerking met de diverse afdelingen, het onderdeel uitmaken van een projectteam en je adviezen direct vertaald zien in de business: dat zijn facetten die me aanspreken.

Het is enerzijds belangrijk om te verbinden met de mensen - persoonlijke relaties aan te gaan, een team te vormen - om proactief te kunnen optreden. Anderzijds is het belangrijk om te kijken naar het bedrijf - waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe, wat is het product en de marktstrategie. Van belang is hierbij uiteraard ook de achtergrond van een specifieke vraag, een contract of een systeem.

Alleen zo is het beter te snappen waar het precies om gaat om gericht en praktisch advies mogelijk te maken. Alleen de wet simpelweg toepassen is immers nooit voldoende.

Samenwerkingen

 

Elegance Legal werkt samen met MoreTimer, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sustainable logictics, logistics procurement en sustainable procurement.

 

Moretimer supports companies in generating real and sustainable savings in logistics. The services include strategic advice, coaching, training and procurement outsourcing, taking over procurement activities in the area of logistics: road and intermodal transport, warehousing, seafreight, airfreight, control tower functions, pallets and material handling equipment. With our self-developed models, specialized tools and extensive people network, solid reductions in Total-Costs-of-Ownership and CO2 emissions have been achieved in the past, proving the value of our approach.